Vägen mellan två punkter – en led.

Under förstudien hade jag idén att göra checklistor som sammanfattar vad som krävs för att infrastrukturen ska få kallas för ”säker”. Det handlar om broar och vindskydd och skyltar och infotavlor.
Länsstyrelsen, som har naturbevakare i reservatet, har sedan 1986 en instruktion för hur det statliga lednätet ska skötas om. Den är en utmärkt utgångspunkt för hur en checklista ska se ut.

Instruktion 1986 för Länsstyrelsernas arbete med skötsel och underhåll

Om ni läser den, så ser ni hur själva vandringen kan göras säker. Oftast menar man att vandringsstigen är allt som behövs för att vandra – och skyltar och vindskydd förstås.
För en kategori vandrare behövs bara fjällkartan. De har allt med sig och kliver av bussen och sedan är de ute i naturen.

Landsbygdsprojektet Vandringsturism i Vindelfjällen ska bereda mark för en turism som tar sin utgångspunkt inne i Ammarnäs och som gärna har sin dagliga bas i byn. Bygden ska vara full av erbjudanden som alla innebär att det finns en anledning för gästen att stanna ett dygn till, att handla en sak till eller att få impulsen att återvända en gång till.
Läs mera om detta tänkande under ”i princip” och Metaprodukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s