Konst-utställning ute i skogen

Tack vare projektet Destination Ammarnäs kunde vi från vårt område åka till Levi i Finland för att studera turismens utveckling på ort och ställe. Det var skidor, jultomten och nybyggda hotell. De hade lyckats med att få fart på hjulen och ökade varje år sin omsättning. Planerna vi fick presenterade handlade också alla om fortsatt expansion.
Marita och jag tog en taxi mot en liten ort som heter Kaukkonen och vägen blev mindre och mindre. Och mindre. Och skogen blev större och större och det kändes som långt bort från samhället.
Där kom vi fram till konstnären Reidar Säärestöniemis barndomshem och livsverk.

Om ni vill veta mera om Reidars verk som konstnär föreslår jag att ni söker på hans namn på nätet. Här kommer bilder från vårt besök som sammanfattar hur de gjort en utställning av platsen. Det saknas några interiörer från själva konsthallen, men annars är det mesta med.

Säärestöniemi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s