All Hållbar turism börjar vid slutet – soptunnan

I Ekokommunen Sorsele är det källsortering som gäller – och det finns ett bra system för att den strategin ska fungera. Frågan är bara hur man kan ansluta ALLA turister och andra besökare till det systemet?
Bifogad artikel beskriver hur kommunen har tänkt sig det hela och hur man får kontakt med systemet om man t ex har en sommarstuga i området. Under projektets tid ska vi lösa frågan hur vandringsturismen ska knytas till kommunens hållbara system.

GVA

Att frågan kräver information – om och om igen – förstod jag i somras då en ung man med ryggsäck kom till byns återvinningsstation med sina sopor. Jag fick honom att förstå att ingen av kärlen på det området var till för hans osorterade soppåse. Efter att jag lovat ta hans avfallspåse med mig hem till min soptunna för att slänga den där så tog han ut glas och plåt ur sin påse och sorterade detta där på återvinningsstationen. Kvar i påsen fanns det brännbart avfall som fick följa med till mitt eget sopkärl.
Om du som läser detta, undrar vad det är för skillnad på en återvinningsstation och på en återvinningscentral och på en soptunna så rekommenderar jag verkligen en genomläsning av den bifogade texten.
Våren 2012 ska projektet presentera modellen för hur alla gäster ska involveras i ekokommunens förträffliga system.
All ekoturism börjar vid soptunnan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s