Ekoturism i Eko-kommunen—Sorsele

IMG_4660

Erik Sundkvist var under många år miljöinspektör i kommunen. Numera är han lärare på Universitetet i Umeå och driver även sin egen firma ”Miljöskolan” från hemmet i Hissjö utanför Umeå. Som konsult har han utvärderat kommunens tjugo åriga arbete med ekofrågorna. Här följer en sammanfattning:

Ekokommunen Sorsele

Min egen kontakt med ekokommunarbetet började 1995 när jag fick ett antal kärl av kommunen för att börja den källsortering som vi fortfarande använder i företaget. Jag trodde att det var något unikt att erbjuda gästerna sortering – men de flesta hade redan bekantat sig med detta, både i Tyskland och i andra delar av Sverige. Gästen hade ofta mera kunskap än vad jag trodde.

Principerna för sorteringen har varit i stort sett desamma och för vårt område finns det idag ett väl fungerande system. Här kommer en checklista som sammanfattar vad man ska tänka på.
I ekokommunen Sorsele idag.

Checklista version 110821

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s