Vindelvaggi-leden – en natur-upplevelse

Så här ser vindlingarna ut i vår nationalälv.

Naturen gör sig ibland mycket besvär för att måla ut intressanta landskap. Det här är utsikten från Dalavardohobben och nedströms Vindelälven. Kan det bli vackrare? Foto: Petter Engman

Vindelälven har sitt lopp från Norska gränsen och ned förbi Ammarnäs. Nationalälven vindlar sig fram genom sin dalgång.  ”Vaggi” heter dalgång på samiska, även om stavningen kan variera inom de tre varianter av samiska språket som finns i vårt område. Vandringsleden som går i Vindelälvens dalgång, det är Vindelvaggileden.

 

Under sommaren 2012 tog vi många bilder. Här följer ett bildspel som blev frukten av ett samarbete med Västerbottens Museum och fotografen Petter Engman. Bildspelet ger dig chansen att uppleva naturen omkring Vindelvaggileden, utan att lämna bildskärmen….

Bildspel Vindelvaggileden

Blir du nyfiken på leden? Vill du själv uppleva naturen? Turism är att gå dit man får lust. Kontakta Vindelälvens Turistbyrå i Sorsele eller ring till turisttelefonen i Ammarnäs 0952-60000 för att boka plats åt din nyfikenhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s