KvinnORKAn – teater den 3 november.

ORKAn

Från affischen för pjäsen – huvudrollsinnehavaren sitter framför en tavla föreställande några förmödrar upptagna med sitt vardagsgöra. En av kvinnorna på tavlan vänder sig utåt betraktaren. Kanske hon undrar vad vi tänker vi som är här i framtiden? Kanske hon lyssnar för att hon är med i pjäsen?

Den lilla byn Ammarnäs har en fullständig dusch av kultur under Berättardagarna 1-3 november 2018. Som ett av inslagen på avslutningsdagen ger Västerbottensteatern sin  pjäs ”KvinnORKAn”. Skådespelaren Matilda Kjellmor har själv skrivit manus och utgår från egna erfarenheter – och i regi av Lillemor Skogheden framför hon en berättelse om ”kvinnogöra och superkrafter”. Betoningen ligger på ”orka”, när man uttalar titeln på pjäsen. Men troligen ligger vindstyrkan ”orkan” inte långt borta – åtminstone när man ska beskriva superkrafter.

Du kan ladda ned ett informationsblad om pjäsen här: Flyer-KvinnORKAn

Sorsele Kommun är Årets Kulturkommun (ÅKK) från nu i höst, till nästa höst. Det är första året som man i Västerbotten provar ett sådant koncept och vi är glada över att vår kommun fått vara pilot in i framtiden. Här informerar kommunen om detta.

Tack vara ÅKK och tack vare våra Berättardagar lade Västerbottensteatern sin andra föreställning (ja premiären är den 1 november i Skellefteå) här i fjällbyn där vägen börjar.

Det tackar vi för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s