Regina Sommer

När Regina Sommer kommer till Berättardagarna i Ammarnäs 2018 handlar hennes medverkan om kulturarvet. Dels vill hon berätta om olika projekt där man kunnat lyfta fram det kulturarv som hennes region vilar på – platsen där tre nationer möts.

Dels vill hon också erbjuda en möjlighet för deltagarna att själva tänka igenom hur en guidad tur kan bli en berättelse. Hon säger:

  • Jag vill gärna ge en workshop. ”Seeing stories – telling sites” (Se sammanhangen – berätta platsen) därför att jag vill ge exempel från de arbeten vi gör här hos oss – och på det sättet motivera deltagarna att hitta sina egna vägar för att skapa en guidad tur, en guidad berättelse.
  • Berättaren ger liv åt ett sätt att se på landskapet, får oss att betrakta landskapet, regionen, genom berättelsen och väcker området till liv från en ”Törnrosasömn” som varat i oräkneliga år. Berättelsen kan också sammanfoga något som man upplevt som separat eller åtskilt.

Regina Sommer kommer att föreläsa på engelska och du kan bekanta dig med henne i förväg via nätet: Hemsida Regina Sommer

Hon dyker upp i Ammarnäs tack vare projektmedel från EU. Pengar som AGVV ansökte om under vintern 2017 och våren 2018. Programmet heter ”Kreativa Europa” och i år har dessutom EU sitt år för Kulturarvet.

Den organisation som möjliggjort ansökan är den Europeiska Berättar federationen – FEST. FEST har sitt säte i Belgien och AGVV fick beslut om stöd under sommaren 2018.

LogosBeneficairesCreativeEuropeLEFT_EN

EU-logga för Kreativa Europa

EYCH2018_LogosSignature_Yellow_EN

Europeiska Kulturarvsåret 2018

FEST_logo

Berättare i Europa har ett paraplyorgan – Europeiska Berättarfederationen, FEST.

Du kan bekanta dig med FEST här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s