Fritt inträde på allt – men du behöver boka din plats! Berättardagarna 1-3 november.

Vi har hittat sponsorer till alla evenemang.

Det gör att gamla affischer som säger att du behöver betala för deltagande på workshop eller teater inte längre stämmer med verkligheten. Du har fritt inträde på allt, utom middagar och luncher!

Du kan åka buss gratis!

Sorsele Kommun har också beviljat bidrag till busstransfer från Sorsele till Ammarnäs och tillbaka varje dag. Du kan alltså åka buss till Berättardagarna, från Sorsele till Ammarnäs och tillbaka, varje dag.

Men kom ihåg – du måste boka din plats i förväg.

Här nedan kan du ladda ned hela programmet till din dator (i pdf-format):

berättardagar i ammarnäs affisch 1018 

Här följer hela programmet – och även länkar till platsbokningar.

Torsdag 1/11 2018

Bussen startar från Sorsele Busstation kl 08.40. Boka plats här.

10.00 Byavandring. Samling vid Samegården. Åsa Skum och Urban Berglund leder dig runt i Ammarnäs och berättar olika historier om platserna vi besöker. Ta på dig varma kläder.

12.00 Lunch på Samegården. Pris 100 kr.

13.00 – 16.00 sker programmet på Samegården och Sameföreningen bjuder på fika i pausen.

13.00 Seeing Stories – att se berättelser. Föredrag av Regina Sommer, stadsberättare i Aachen. Föredraget är på Engelska, men vi tar gott om tid på oss för frågor och översättningar.

15.00 När nybyggaren kom hem – Jan Sehlstedt och Urban Berglund berättar.

15.30 Nordiskt Berättarcentrum – Robert Herrala om att komma hem i sitt nya jobb som verksamhetsledare för NBC.

16.30 Bussen går tillbaka till Sorsele. Boka din plats här.

17.30 Middag på Guidecenter Bistro. Pris 200 kr. Ring 070-6110301 (Urban) för att boka din plats.

19.00 – 20.30 BERÄTTARKAFÈ på Församlingshemmet i Ammarnäs. Tema: Att komma hem.

På ett berättarkafé är alla inbjudna att delta, att lyssna och att berätta. Ordfördelare är Skelleftebygdens Berättarförening. AGVV säljer fika för 50 kr.

 

Fredag 2/11 2018

Bussen avgår från Sorsele Busstation kl 07.40. Boka din plats här.

09.00 NATURUM Ammarnäs. Guidning i utställningen och bildvisning. Ethel Åberg, föreståndare.

10.00 Fikapaus och AGVV bjuder på fikat.

10.30 Skapelsens krona – en workshop i Naturums utställning. Urban Berglund leder en berättarövning där naturen i Vindelfjällens Naturreservat spelar huvudrollen. Anmäl dig till evenemanget här.

12.00 Lunch på Ammarnäsgården. Dagens rätt. Pris 100 kr.

13.00 Seeing Stories – telling sites. (Se berättelserna – berätta platsen) Workshop med Regina Sommer. Församlingshemmet i Ammarnäs. Regina ger exempel från sitt område och inspirerar deltagarna till att själva hitta egna vägar att göra berättelser i landskapet. Föredraget är på engelska, men vi tar det lugnt och ger tid åt frågor och översättningar. Boka din plats här!

16.30 Bussen avgår till Sorsele. Boka din plats här!

17.00 Middag på Guidecenter Bistro. Pris 200 kr. Boka bord via 070-6110301 (Urban)

17.00 För Barn! Stallosagor. Plats: Lapplassen i Ammarnäs. Åsa och Inger-Anna Skum berättar sagor om Stallo – de farliga jättarna – och barnen går spökstigen (Stalloballgis) till ett lyckligt slut i kåtan där alla samlas vid lägerelden.

18.30 – 20.30 För vuxna! Stallosagor. Plats: Lapplassen i Ammarnäs. Inger-Anna och Åsa Skum leder dig runt farorna på Spökstigen och berättar om Stallo, de farliga jättarna. Turen avslutas med berättarkafé i kåtan på Lapplassen. Vid många deltagare får vi också plats i Bodan på Lapplassen och håller kontakt med varandra via radio för att göra ett Berättarkafé där Skelleftebygdens Berättarförening är ordfördelare. Tema: Att komma hem. Sameföreningen säljer fika för 50 kr.

 

Lördag 3/11 2018

07.40 Bussen avgår från Sorsele busstation. Boka din resa här.

09.00 Samling i Kärlekens Tröskloge i Ammarnäs. Vindelåforsens Stugby bjuder på fika i pausen.

09.00 – 12.oo VÄGAR TILL MUNTLIGT BERÄTTANDE – Theresa Eriksson och Lillemor Skogheden från Nordiskt Berättarcentrum i Skellefteå leder workshop på temat ATT KOMMA HEM. Alla är välkomna att delta, oavsett tidigare erfarenheter. Anmäl dig här.

12.00 Lunch i Kärlekens Tröskloge. Pris 100 kr.

13.00 – 14.30 HUR SKA VI FRÄMJA BERÄTTANDET I REGIONEN? Jan Sehlstedt leder en dialog som tar vid där vi slutade i fjol – vad har hänt och hur går vi framåt?

14.30 Paus och bensträckare.

15.00 KvinnORKAn – av och med Matilda Kjellmor i regi av Lillemor Skogheden. Boka din plats här.

16.30 Bussen avgår till Sorsele. Boka din plats här.

18.30 Middag och kvällsprogram i Kärlekens Tröskloge. Welcome Home är en berättarföreställning av Regina Sommer om Lydia Winter som trodde hon hörde röster – men fick lära sig om gudinnornas ursprung. Pris 300 kr. Boka din plats här.

Har du frågor om programmet? Ring Urban på 070-6110301 eller mejla (urban snabela bertejaure punkt se) eller Åsa Skum 070-3460193 eller mejla (asa punkt skum snabela sorsele punkt se).

Berättelser vid elden – berättardagar i Ammarnäs, är ett samarrangemang mellan många aktörer – både lokala, regionala och internationella.

Ammarnäs Guiderna Vindelfjällens Vägvisare (AGVV), Ammarnäs Sameförening, Sorsele Samiska Förvaltningsområde, Naturum Ammarnäs, Skelleftebygdens Berättarförening, Nordiskt Berättarcentrum i Skellefteå (NBC), Västerbottensteatern, Europeiska Berättarfederationen (FEST), Projektet ”Creative Europe”, EUs år för Kulturarvet, Sorsele Kommun och alla andra som älskar berättande och berättelser.

 

 

En reaktion på ”Fritt inträde på allt – men du behöver boka din plats! Berättardagarna 1-3 november.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s