Berättardagarna 2022 – programpunkterna

Vi samlas i Kafé Vindelälvan eller följer med i arrangemanget digitalt via Zoom. För alla programpunkterna gäller att du behöver anmäla dig hos SENSUS Studieförbund, eller registrera dig på plats när du dyker upp direkt på ett arrangemang.

Torsdag 10 mars kl 18-20

EN KVÄLL MED GAMLA BILDER – vi inleder med ett bildspel från 2002 när utländska volontärer kom till byn i två veckor för att arbeta i Potatisbacken och befria kullen från ogräs, stenar och träd. Därefter visar vi några gamla bilder som vi kan berätta vidare utifrån.

AGVV säljer fika. Fri entré.

Fredag 11 mars kl 13-16

MITT PROJEKT – en chans för en berättare att möta en panel med kollegor för feedback på ett projekt, på en del av ett projekt, på något som är ett problem, eller bara för att pröva sin berättelse på en publik. Det finns plats för tre timmars arbete och det innebär att 6 stycken berättare får 15 minuter vardera att visa upp sitt projekt och 15 minuter vardera för att få feedback från panelen.

Berätta när du anmäler dig om du vill berätta eller vara i panelen.

Fredag 11 mars kl 18 – 20

ANNVARA KAFÈ: En potatis men tusen berättelser. Vi börjar med ett bildspel från orten och fortsätter i små grupper att svara på frågor – frågor som blir berättelser som vi kan dela med oss av till en större grupp om vi vill.

AGVV säljer fika. Fri entré.

Lördag 12 mars kl 9-12

WALKSHOP – vi tar med oss en kollega på promenad och löser två frågor samtidigt. Samling i Kafé Vindelälvan och se vilka par det blir. Du kan samtala per telefon med någon tvärs över hela landet, eller med någon som går vid din sida på snöiga vägar i Ammarnäs. De frågor vi löser är: Hur ska jag utveckla mitt berättande? och Vilka ämnen vill jag vara med om att arbeta med på en workshop?

Återsamling i Kafé Vindelälvan, samt digitalt, och redovisning av vad svaren blev. Kafé Vindelälvan har serveringen öppen.

Lördag 12 mars kl 13 – 16

ÅMINNEN – boksläpp med författaren Christer Nilsson. Två berättare – Christina Öster och Jan Sehlstedt – arrangerar en träff med författaren Christer Nilsson som debuterade med sin bok ÅMINNEN 2021. Uppläsning, intervju, boksignering och bokförsäljning. Kafé Vindelälvan har serveringen öppen.

Lördag 12 mars kl 18-20

Vi utser ÅRETS PÄRBACKSGUBBE eller PÄRBACKSGUMMA och delar ut en Pärbacksmedalj i pris.

Berättarkafé med tema: POTATIS. Berättarkväll med förberedda berättelser och kanske spontana. Deltagare på orten och via Zoom fabulerar kring potatisen som litterär eller spektakulär huvudperson.

Kafé Vindelälvan har serveringen öppen.

Söndag 13 mars kl 9-12

UTVÄRDERINGSFRUKOST – något som blivit en tradition sedan starten för fem år sedan. Vi samlas i Kafé Vindelälvan för att utvärdera berättardagarna. Särskilt samlar vi ihop lördagens synpunkter på framtida fortbildning och skissar på fortbildningsdagar i Ammarnäs i november 2022. Vi samlar också in erfarenheter från vår studiecirkel ”utveckla berättandet i norr”.

Frukost kan köpas till självkostnadspris i Kaféet.

Alla programpunkterna har fri entré. Den ideella föreningen AGVV säljer fika på torsdag och fredag kväll och inkomsterna går till föreningens omkostnader. På lördag och söndag kan du handla fika hos Kafé Vindelälvan.

Deltagare i kulturarrangemang och folkbildning behöver registrera sig hos SENSUS studieförbund som är vår medarrangör. Om du dyker upp i Kafé Vindelälvan på ett spontant besök får du registrera dig vid dörren.

Arrangemanget sker i samverkan med Vindelåforsens Stugby, med Skelleftebygdens Berättarförening och andra intresserade berättare runt om i Norrland. Huvudarrangör är Ammarnäs Guiderna Vindelfjällens Vägvisare (AGVV)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s