våra turer 2021

Ammarnäs Guiderna Vindelfjällens Vägvisare (AGVV)

Kaffepannan på elden – rast och berättelser.

AGVV bildades i december 2012 som ett resultat av projektet ”Vandringsturism i Vindelfjällen”. Då hade projektet arbetat i två år med bland annat guideutbildning och byggnationer av hus vid Vindelälven på den så kallade Vindelvaggileden.

Projektets avslutning var en pilotvandring från Krokstrand i Norge till Ammarnäs i Sverige. I augusti 2012 gick en grupp vandrare hela vägen från Norge till Sverige under ledning av en ”linjeguide” som höll ihop gruppen och olika ”platsguider” som hade egna program vid varje stuga. Deltagarna var väldigt nöjda med sina upplevelser, med säkerheten och servicen under vandringen och alla deltagande guider certifierade sig enligt konceptet ”Gränslösa Guider”.

Se mera om leden och husen under rubriken ”Bildspel Vindelvaggileden”.

Den 28 december 2022 håller  vi vårt tionde årsmöte och planeringen för 2022 är i full gång. På den här sidan kommer ni att hitta presentationer av våra aktiva guider, information om vilka turer de erbjuder och kontaktuppgifterna till var och en.

Vill du bli medlem i föreningen så kan du kontakta oss på tisdagar@bertejaure.se

God Fortsättning på 2021 och välkommen 2022 önskar Urban Berglund, ordf.

Guider 2021:

Christina Öster

Christina Öster gick guideutbildning 2005 och hon auktoriserade sig och blev medlem i Sveguide 2017. Hon har gått utbildning till pilgrimsledare i Vadstena 2015. 2021 förnyade hon sin nationella certifiering inom Sveguide.

Hon har arbetat som turistguide i Värmland och varit lokal guide vid Morokulien Fredspark sedan 2005. I Ammarnäs kommer hon att göra byaguidningar på engelska.

epost: christina@bertejaure.se

Ethel Åberg

Ethel Åberg gick naturguideutbildning 2011–12 och certifierade sig 2012 som ”Gränslös Guide” i ett initiativ från Storumans Folkhögskola och Högskolan i Nesna i Norge. Hon certifierade sig som nationell guide 2021.

Som examensarbete utvecklade hon ett antal guidade vandringar i Ammarnäsområdet. Hon kan också göra guidning efter önskemål.

E-post: ethel.aberg@hotmail.com

Urban Berglund

Urban Berglund är auktoriserad dramapedagog och genomgick ”Gränslösa Guiders” guideutbildning 2011-2012. Han guidar turer till fjällsjön Bertejaure och erbjuder berättarguidningar vid Blomsterlottas trädgård och i konstutställningen Skulpturum. Han certifierade sig som nationell guide 2021.

Han arrangerar också berättarkvällar i kulturhuset Kärlekens Tröskloge i Ammarnäs. Lyssna t ex till berättelsen om ”Ryp-Josef och hans Norgefärder” innan du själv vandrar i Norgefararens fotspår längst Vindelvaggileden från Ammarnäs till Mo i Rana.

Aktuella erbjudanden finns på www.bertejaure.se

E-post: reception@bertejaure.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s