anslagstavlan

Några ord om planeringen för 2023 i föreningen AGVV.

skidor

I september 2021 blev Ethel Åberg och Urban Berglund godkända på det praktiska provet – uppguidningen – för nationell certifiering som guide inom Sveguide. (www.guidesofsweden.com) Christina Öster och Urban Berglund deltog i oktober 2021 på Sveguides fortbildningsdagar i Vadstena och redan tidigare under året har Urban fått plats inom ledningsgruppen för Sveguide. Föreningen AGVV är inte bara medlem, utan är nu en aktiv del av utvecklingen av guideyrket.

Christina Öster och Urban Berglund genomförde en online workshop – Berättarguiden – under vecka tio 2021. Deltagarna var från hela landet och arrangemanget genomfördes två dagar efter varandra för att ge plats åt alla intresserade. AGVV trycker på vikten av berättelser och man kan säga att berättaren även är en guide, eller tvärtom, att en guide är en berättare.

Redan 2017 blev AGVV medlem i Berättarnätet Sverige och vi arrangerade BNS årsmöte 2018 här i Ammarnäs. Det året genomförde vi också ett arrangemang med Regina Sommer, stadsberättare från staden Aachen i Tyskland. Hennes medverkan på våra berättardagar blev möjligt tack vare finansiering från Europeiska Berättarfederationen, FEST.

Berättandet är en integrerad del i AGVVs verksamhet och numera ligger våra egna Berättardagar under vecka 10, i mars månad.

INFÖR 2022

  • vi ska åter arrangera berättardagar och 2022 blir detta den 10 – 13 mars. Programmet publiceras här på vår sida.
  • bokningsbara guidade turer? Vi ska utvärdera en app som heter Salver och som gör bokning av guidade turer möjliga – och dessutom kan gästen betala direkt med mobilen.
  • vi utvecklar vår närvaro på sociala medier, både Facebook och instagram. Kolla på @ammarnasguide och #ammarnasguide.
  • till Berättarfestivalen i Skellefteå har vi ordnat ett evenemang som går digitalt – en film som är aktiv under festivalen från 18 – 24 oktober 2021. Under 2022 fortsätter vi att utveckla filmade berättelser.
  • föreningen ska arrangera en HLR-kurs för guider, det var några år sedan sist eftersom Corona-viruset kom emellan.
  • arbetet med utvecklingen av guideyrket fortsätter.

Om du är nyfiken på föreningen så kan du kontakta mig, Urban Berglund, på 070-6110301 eller använda e-posten: tisdagar@bertejaure.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s