anslagstavlan

 

Några ord om planeringen för 2018 i föreningen AGVV.

skidor

Den 27 mars 2018 håller vi ett medlemsmöte vars viktigaste inslag är frågan om den nya hemsidan. Hur ska varje guide presentera sig? Hur ska du kunna få kontakt med guiden? Vilka turer finns att välja på? Vilka språk talar våra kunder? Och har vi kapacitet att underhålla en sida på både Svenska, Engelska och Tyska?

Under ett antal år har vi kunnat luta oss mot bokningssystemet Citybreak, men destinationsorganisationen Gold of Lapland har beslutat ta bort den möjligheten. Så hur ska vi kunna erbjuda turer och göra affärer med kunderna via nätet? Idag är det fortfarande direkt kontakt med guiden som är vägen in till en guidad tur i Ammarnäs och Vindelfjällen.

Under 2017 löste vi frågan om försäkring för guidad tur, och särskilt då frågan om kundolycksfallsförsäkringen. Under 2018 ska vi gå vidare med den frågan och se vilka verkliga alternativ som kan finnas. Som medlem i föreningen är dina turer idag försäkrade ända upp till tio deltagare och var som helst inom landet.

Det finns alternativ inom Visita och Sweguide, inom LRF och andra företagsförsäkringar. Men vilken ger mest skydd för minst pengar? Och är det så att varje guide ska ha en egen eller kan vi fortsätta med en kollektiv? Hittills har vi resonerat så att föreningen ska ge blivande guider, eller guider med bara ett fåtal turer per år, ett skydd som motsvarar det som krävs i branschen. Det är en viktig del i strategin att utveckla guidade turer. En annan del är ett gott säkerhetstänkande.

Under maj månad planerar vi den kurs i Hjärt- och Lungräddning som vi genomför för tredje gången sedan projektet. Som aktiv guide i vår förening ska du gå den kursen, minst vartannat år. Några medlemmar har dessutom genomgått en avancerad första-hjälpen-kurs: NOLS Wilderness First Aid. (Se mera under guidernas presentationer på sidan om våra turer 2018)

Om budgeten tillåter det, ska vi göra en broschyr innan sommaren. Den ska spridas på turistbyråer och ge en bild av vad man kan hitta på vår hemsida.

Föreningen tog också ett beslut att söka medel för att återuppta kontakterna med Norge, så som det var tänkt i projektet.

Om du är nyfiken på föreningen så kan du kontakta mig, Urban Berglund, på 070-6110301 eller använda e-posten: tisdagar@bertejaure.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s